Dagen var vellykket allerede kl. 08 torsdag. Da hadde jeg hørt årets første sotsnipe og tatt en rekke bilder av fiskeørnen som kretset lavt over Feøy skole.
Været var «bulls eye» for en fuglesupporter, øst-nordøst lett til laber bris. Likevel var det veldig småfugl. Tidlig ettermiddag observerte og hørte jeg en erle som virket sitronerle-lik, også nær skolen. Jeg fikk tatt noen bilder på hold så dermed ville iMac-en avgjøre korrekt art ved hjemkomst. Omtrent samtidig tok jeg undereksponerte bilder av en overflyvende liten falk som virket dvergfalk-aktig. En kort periode var kamera veldig aktivt, og låvesvalen som fløy etter vandrefalken var absolutt verd noen «ruter» selv om de ikke ble sylskarpe.
Ved hjemkomst overførte jeg raskt minnekortfilene til Mac-en. Det ble en liten nedtur da den potensielle sitronerlen kun var en gulerle, men falken var overraskende interessant da disse bildene ble lysnet. Det var faktisk en lerkefalk som i snitt blir observert en gang i året på Haugalandet. I Norge er sitronerle langt sjeldnere enn lerkefalken. Likevel føltes det som en opptur å få dokumentert lerkefalk. Den lille falken blir som oftes sett svært kort på våre trakter, og det finnes få bilder.
Heldigvis lot jeg kikkerten henge da jeg oppdaget den, mens kamera fikk førsteprioriteten. En motsatt handling ville resultert i «en liten falk» og ingen bilder. Totalt var vel lerkefalken synlig i ti sekund.
Totalt loggførte jeg 48 arter i tidspunktet 07.20 til 16.35, og skritt-telleren på mobilen viste 27.284 steg da jeg inntok horisontalen torsdag kveld.